Just another WordPress.com site like the others

Självmordsbombare och en massa oskulder

Så då har terrorn slutligen nått Sverige, måste säga att jag är lite förvånad att det tog såpass lång tid som det har gjort med tanke på att det var ett tag sedan Lars Vilks skapade  rondellhunden som han döpte till Muhammed. Polisen borde väl ändå höjt säkerheten ang terrorhot redan då?

Sedan en annan sak som jag funderar över är att i koranen liksom i bibeln talas det om att man icke får avbilda profeterna dvs Muhammed och Jesus men, likt förbannat hittar du avbilder på båda två om du googlar deras namn men inte fan blir det ramaskri när någon avbildar jesus men när man avbildar muhammed då ska man dö, varför är det så?

Igår var det ett självmordsattentat som toppade nyheterna i sverige, mitt i stockholm under julhandeln. Det ska tydligen ha varit sammankopplat med just konstnären Lars Vilks. Det mest klåpiga med detta ”attentat” måste ju ändå ha varit att snubben som skulle utföra det hela lyckades ha ihjäl sig själv men inte någon annan, däremot skadades ju några människor. Ajaj det blir varken himlen eller 70 oskulder för den stackars saten. Denna händelse kan liknas med buktalaten Jeff Dunhams docka Achmed the dead terrorist totalt misslyckad!

Annonser

2 svar

 1. medelia

  Ja han kanske var vikarie på jobbet den dagen.. eller så ångrade han sig, något gjorde han uppenbarligen fel. Som tur var.

  Det läskiga är ju bara att det inte är säkert att det är slut med den här attacken, det kan ju provocera fram större och skickligare personer som ‘lyckas’ med vad de tar sig för. Sådant gör mig rädd. Men jag vill inte vara rädd. Det är ju vad terrristerna vill. Usch 😦

  Angående jesus/muhammed så finns det väl inte lika många kristna terrorister som islamistiska? Har inget med själva islam att göra utan om den lilla gruppen extremister. De kristna extremisterna verkar väl mest bli sekter som tar självmord i grupp eller gubbar som gifter sig med 20flickor osv. Mysigt det med.

  Sedan har de flesta kristna över huvud taget fått acceptera mer och mer att kristendomen förlöjligas och satiriseras, något som ännu inte är fallet med islam. Exempelvis så var det ramaskri när ”Life of Brian” släpptes på 1970-talet, folk var fruktansvärt arga och ville totalförbjuda filmen. När Dogma släpptes i slutet av 1990-talet höjdes det knappt på ögonbrynen. Att Jesus var svart och att Gud var en kvinna (Alanis Morisette)? Äh, nu är toleransen högre bland kristna.

  Man kunde ju önska att så var fallet bland alla religiösa grupper 😦

  december 13, 2010 kl. 11:07 f m

 2. Jag håller fullständigt med dig, människor ska inte behöva vara rädda för att gå ut. Det är ju långt ifrån alla mussar som har dessa värderingar dock, extremisterna utgör ju en minoritet.

  På något sätt så har kristna accepterat att man driver om Jesus och Gud vilket jag tycker e ganska bra för det visar ju bara att dom inte är så trångsynta trotts allt.

  Det värsta med det hela är att Sverige tycks tro att vi kan vara ”neutrala” och ändå skicka styrkor till olika delar av världen, visst det är i fredsbevarande syfte men det är ju som upplagt för att såna här aktioner ska få fyr och uträttas.

  december 15, 2010 kl. 10:34 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s