Just another WordPress.com site like the others

”Du är ful så jag tänker inte anställa dig!”……

Hörde nyss på nyheterna om en tjej som blev nekad ett jobb på Yogacentret Du Calme i Stockholm som receptionist pga att hon har ganska kraftig acne och för att hon inte vill sminka sig. Om man lider av kraftig acne är det väl ganska logiskt att man inte vill lägga en make up då smiket innehåller ganska feta oljor i sig, det skulle ju bara förvärra saken.

Jag utser Du Calmes ägare Kim Melander till en av Sveriges största rikspuckon 2011. Delvis får hon den titeln för sin diskriminerande attityd men oxå för den fällande kommentaren som inte gav tjejen jobbet. ”Du kan skrämma bort kunderna, dom kan tro att du har AIDS”. 

Ursäkta men sen när förknippar man Acne med Aids? Det är ett helt vansinnigt uttalande som helt saknar en grund. Det är skrämmande hur utseendefixerade och ytliga vi är i Sverige. 

Det är lite knas för i Sverige är det inte tillåtet att diskriminera någon baserat på hudfärg, handikapp eller sexuell läggning men om personen ser ut på ett visst sätt eller klär sig anorlunda då är det okej att diskriminera eller? Diskrimineringslagen omfattar inte utseende och då är det ok för arbetsgivare att rata människor som inte fäljer ramarna för ”Vackra människor”. Det låter helt otroligt. Man måste väl ändå se till personligheten och kompetensen i första hand.

Vissa människor passar inte till vissa yrken och det finns galet många människor i Sverige som inte borde vara chefer om man inte kan låta bli att inte diskriminera andra människor……….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s