Just another WordPress.com site like the others

Vargjakten upp i EU-domstol, jag gillar´t!

Äntligen kanske det kan bli lite ändringar vad beträffar vargjakten, det är nu bestämt att ärendet ska upp i EU-domstolen. JAg förstår inte grejen med att jaga dessa djur, man säger att man vill göra stammen större men det är ok att skjuta 20 st om året när det bara finns dryga 200 vargar i Sverige det är något som inte stämmer.

Om stammen ska kunna växa till sig så håller det inte att skjuta av så många djur om året för på 10-15 år kommer vargen attr vara totalt utrotad isf, dessutom blir man måtligt irriterad på de jägare som tycker att vargen inte borde finnas alls pga att dom tar hundar och boskap mm. Boskapen kan jag förstå men hundar? hur många hundar dödas inte av oss människor pga att folk inte kan köra bil som dom borde? Det finns till och med jägare som har ihjäl sina hundar för att göra vargjakten lite mer legetim.

Visst för att djurstammarna inte ska bli totalt viltvuxna bör man kontrollskjuta en del djur per år liksom man gör med älgar och rådjur mm men vad fan hos älgstammen får man skjuta av typ 6 djur om året varav 4 vuxna 2kalvar eller något i den stilen och det kan jag tycka är rimligt men inte så många som 20 djur per sesong.

För varje varg som dödas borde man skjuta 3 jägare, det skulle vara ganska rättvist då jägarna är ganska så många fler, det är nästan så att jag hoppas på att det inträffar……. Näe inte riktigt men nästan.

Vi behöver vargen i Sverige och dom är en del av naturen och ekosystemet och vem är det som ger människan rätt att leka ”gud”? Djuren var väl ändå här först?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s