Just another WordPress.com site like the others

Sverige Sverige fosterland…. Hur kunde allt bli så fel?

2011 rör sig framåt med stormsteg och över allt sker det förändringar, det byggs nya bygnader en del rivs, människor som inte har något riktigt hem blir bortdrivna. Ja det händer faktiskt här i huvudstaden tro det eller ej, fram tills för något år sedan kunde jag inte tänka mig att i Sverige finns det något så banalt som kåkstäder jag menar det är sådant man ser på tv som bara existerar i Afrika, Syd Amerika och stora delar av asien. Stockholm stad vill nu driva bort dessa människor från deras så kallade hem och beröva dom den sista värdighet dom har kvar och anledningen är den att dom ”inkräktar på kommunens mark!”. Jag tycker det är vekt av politikerna att göra på det viset, jag menar det är lätt för dom att säga sådana saker för när man sitter på en månadslön på 100 000 kr så har man råd att skaffa en flådig våning och allt som hör där till men för den lilla människan är det inte lika lätt, speciellt inte när arbetslösen skjutit i höjden och vissa människor inte är kvalificerade för arbetsmarknaden.

Den lilla människar alltså du och jag som kämpar för att ekonomin ska gå ihop vi ska vara nöjda med det vi har och det vi får, sitta på en stol och hålla käft medans politikerna gottar sig på våran bekostnad i detta omskurna samhälle vi lever i, hur fan blev det så här fel? Det värsta är att det inte spelar någon som helst roll ifall det är en blå eller röd regering för att slutprodukten ser lika dan ut ändå, mer pengar åt politikerna och högrfe skatter och mer utgifter för oss små människor. Inte ens skola, vård och omsorg kan dom tänka sig att satsa lite extra pengar på utan där ska man spara så mkt som möjligt på. Mindre löner till sjukhuspersonal, nedläggningar av ungdomsgårdar och diverse nedrustningar av skolor och dagis/förskolor.

Samtidigt ökar ungdomskriminaliteten, (allt detta är inget nytt det här viste vi redan). Allt detta är politikernas fel vandaliseringen av almäna utrymen är stor och allt detta pga att det inte finns några som helst tillhåll för ungdomar som inte kostar dyra pengar, vården blir allt sämre pga att personalen är underbemannade och underbetalda och det är på tok för stor konkurans för att få en dagisplats.

Vi lever i ett land som ska vara så in i helvete bra men vart fan är det bra? Vi gör inget för att hjälpa dom fattiga och utstötta i samhället men vi skickar miljontals kronor i bistånd åt andra länder? Vart finns logiken? Borde man inte hjälpa sina egna först? Samma sak vad det gäller invandringen, Sverige är det land i norden som tar in flest flyktingar varje år, med hopp om att dom ska få stanna pga förföljelse, krig och mord i deras hemländer börjar det se ljust ut i deras ögon och då plötsligt blir dom utvisade WTF? Är det humant? Att låta massor med människor komma till Sverige, ge dom falska förhoppningat om att få stanna och sedan skicka tillbaka dom igen? Dom kommer ju hit för att dom riskerar att bli förföljda och mördade i sina hemländer och det ända vi gör är att  agera domstol och dra ut på deras lidande för att sedan agera bödel när dom blir utvisade.

Hade det inte varit bättre att reglera gränsen, ta in lite färre flycktingar och låta alla stanna?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s