Just another WordPress.com site like the others

Hell on earth, the countrys mean death

Jag har insett att världen är bra skev och snedvriden. Vart man än vänder sig så är det krig och ond bråd död eller naturkatastrofer på löpande band. Detta är iofs inga nyheter för under dom senaste 120 åren har det inträffa bra mkt skit runt om i världen och det bara fortsätter. Krig är dock det som toppat nyheterna mest och med minnesvärda slag så som 1&2 världskriget, finska vinterkriget(Talvisota), 6 dagars kriget, gulfkriget, kwaitkriget, folkmorden i Rwanda, och för att inte glömma alla inbördeskrig samt Irakkriget och striderna i Afganistan.

Vart man sig än vänder kan man läsa om krig, förödelse och ond bråd död. Bara alla rapporter om terrorattentat runt om i världen.

Sen har vi ju alla naturkatastrofer, tsunamin i Thailad 04 och nu 2011 i Japan. En del vulkanutbrott har vi ju också hunnit med under åren.

På senaste tiden har man dock kunnat läsa om en annan slags kedja av händelser runt om i världen nämligen barn som blir mobbade. Det är inte alls speciellt ovanligt att barn blir retade för diverse saker, dom kanske har ”fel” kläder, är överviktiga eller på något annat sätt ”udda”. Det som däremot är ovanligt är att dom som blir mobbade slår tillbaka pga rädsla men ett specifikt fall där mobbaren fick smaka på sin egen medecin utspelar sig i Australien. En kille vid namn Casey Heynes hade blivit mobbad för sin vikt i flera år tills en dag då det brast för honom och han kort och gott slog tillbaka mot sin plågoande och det rejält, hela händelseförloppet filmades och ligger ute på nätet  jag antar att man kan youtuba hans namn och se videon om man känner för det men hur som det som är så markant är att han gjorde det som många mobbade inte vågar göra nämligen slå tillbaka. !000 tals barn begår själmord årligen pga mobbning och ändå är det oftast mobbarnas parti dom vuxna tar. Casey å andra sidan har blivit hyllad som en hjälte och det med all rätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s